Concursul ,,CLEANUL ANULUI” a ajuns la cea de-a doua editie. Si in 2015 ne-am propus aceleasi obiective ca in 2014, ba chiar am ridicat stacheta…. Dorinta noastra este sa incurajam pescuitul catch&release, sa aratam ca valoarea unui reproducator nu sta in cantitatea de file ci in cantitatea de alevini pe care o va depune in acel an.

Regulamentul concursului il puteti vedea accesand eventul de pe facebook: https://web.facebook.com/events/1422876308040938/

In 2015 spre deosebire de 2016 am instituit o taxa de concurs de 30 de lei, bani pe care o sa ii folosim la popularea unei ape publice din Romania, aleasa prin vot de catre participantii, organizatorii si sponsorii concursului. Am adunat din sponsorizari plus taxa de inscriere 1650 de lei. Nu este o suma mare insa orice inceput este greu… In plus sper ca exemplul nostru ii va inspira si pe altii.

Desi este plin internetul de pescari care cauta in permanenta solutii, care se plang ca nu mai este peste si ca braconajul a atins cote inimaginabile, cand a fost vorba sa se implice cu mai mult decat vorbe, 99% s-au dat loviti… Parerea mea este ca va mai trece un timp pana cand vor realiza ca nimeni nu va misca un deget pentru a ne da ape pline cu peste unde sa ne putem trai pasiunea… Trebuie sa ne comportam fiecare ca si cum bucatica de apa unde pescuim este a noastra. Sa sunam la 112 de fiecare data cand vedem acte de braconaj. Chiar daca pe termen scurt nu se va schimba nimic, pe termen lung acele sesizari adunate, vor atrage atentia… Trebuie sa ne organizam in asociatii (obiectiv pe care in 2016 sper sa il ating) si in timp sa concesionam ape publice pe care sa le administram. Doar asa ne vom asigura ca, copii nostri ne vor putea impartasi pasiunea. Altfel, sa ne pregatim sa scoatem din buzunar 100-200 de lei pe zi ca sa pescuim pe incintele private…

Usor dezamagit de slaba implicare a pescarilor din Romania nu stiu daca va mai exista o editie 2016 a concursului. Oricum in acesti doi ani am avut ocazia sa intalnesc oameni extraordinari care au bagat mana in buzunar sau au cioplit cu migala premii pe care le-au oferit cu generozitate. Cine in ziua de azi mai face asemenea gesturi? Cine trece peste greutatile zilnice si isi face timp sa faca ceva pozitiv nu doar sa se planga? Va spun eu… Cei care iubesc cu adevarat pescuitul. In aceasta ordine de idei as vrea sa multumesc sponsorilor fara de care aceasta a doua editie nu ar fi existat. Cu ajutorul lor am putut oferii premii in bani cash si produse de pescuit in valoare de 4100 de lei.

sponsori

 

A fost o batalie stransa intre locul doi si trei cu multe rasturnari de situatii. Pe locul intai a tronat Vijelie cu un superb clean de 62 de cm!!! A fost urmat de Claudiu cu unul de 53,5 iar pe locul trei s-a clasat Adrian cu un exemplar de 52 de cm. Nu e rau avand in vedere ca au pescuit in Romania.

clasament (1024x663)

Filmele cu eliberari le puteti viziona accesand linkul de mai sus sau aici.

 

Premiul pentru eliberare a fost castigat de Rusu Catalin iar cea mai mare sponsorizare (300 de lei) a fost premiata cu naluci Strike Pro care si-au gasit noul proprietar in persoana lui Florin Pop.

 

 

Zarurile au fost aruncate, stacheta a fost fixata la 62 de cm… Pana dupa prohibitia 2016 o sa imi treaca supararea si daca credeti ca aveti ce trebuie, neaparat la anul sa va inscrieti sa ne luati premiile… Nu de alta dar pe orice pozitie ati iesi in clasament, va puteti mandrii ca undeva in Romania, cateva sute de pesti traiesc datorita dumneavoastra!

Fire intinse dragi pescari si nu dormiti… Haideti sa ne luam apele inapoi! Trebuie sa incepem de undeva…

 

 

 

Tags: , , ,