Iată că şi a doua emisiune realizată pentru TeleM Piatra Neamţ prinde contur… Dacă în primul episod: ,,Pescuitul între pasiune şi îndemânare…” am ales să pescuiesc cu barca pe lacul Izvorul Muntelui, în ediția a doua am schimbat locația. Împreună cu Vali Albu, Radu și Marius Matasă şi bineînţeles cameramanul nostru Ichim Adrian zis Bill ne-am deplasat la 120 de km de Piatra Neamt, în jud. Harghita unde am pescuit la păstrăv pe râul Târnava Mare.

Acolo am apelat la ajutorul unuia dintre administratori şi anume la Györfi Zsolt, pentru a ne îndruma în această expediție.

P1190903

Târnava Mare este cel mai important râu al Ținutului Odorheiului.  Izvorăște de la poalele muntelui Şumuleu Mare, de la o altitudine de 1455m, are o lungime de 221 km şi mărimea estimativă a zonei de captare este de 3.606 km2 , se varsă în lacul de acumulare de la Zetea, unde se unește cu pârâul Şicasău şi pârâul Szencsed. După ce părăseşte lacul de acumulare de 137 ha, continuă drumul spre Odorheiu Secuiesc.

P1190897

Din punctul meu de vedere, a fost o ieșire reușită, având în vedere că eram pe o apă complet necunoscută. Am avut plăcerea să descopăr o populație de păstrăvi indigeni şi curcubeu bine reprezentată, cu exemplare sănătoase şi foarte luptătoare în drill.

Zsolt nu s-a dezmințit și a adus în fata camerei de filmat, cele mai multe exemplare de pești, arătând că este de-al casei.

Dar cum vorba multă este sărăcia omului, vă las să urmăriți emisiunea, în linkul de mai jos…

Sper să vă placă și vouă, la fel de mult cum ne-a plăcut și nouă să o realizam 🙂