Va salut prieteni pescari!

Numele meu este Daniel Duduc, sunt din Cimpina – Prahova si pescuiesc de pe la virsta de 8 ani… Sunt in jur  de 40 de ani de pescuit si nu vreau sa ma opresc aici.

994104_682356495151107_46334688487000856_n

Spiningul il practic de doar trei ani si pot sa spun ca stationarul nu ma mai reprezinta. Eram un impatimit si nici in ruptul capului nu credeam ca voi deveni un inrait al spiningului.

Trebuie sa fac o paranteza aici sa pot fi inteles. Prin vara lui 2014 m-am imprietenit pe retelele de socializare cu un foarte bun pescar, Stefan Matei. Ne-am simpatizat reciproc devenind foarte buni prieteni. L-am invitat (invitatiile au fost deoparte si de alta) la o partida  de pescuit pe un lac de acumulare undeva la 25 km de localitatea Cimpina, Paltinu, unde abunda de rapitor. Trec rapid peste protocol si dis de dimineata plini de etuziasm plecam pe lac. Vreau sa precizez ca  nu aveam habar de nimic, de echipament, de naluci, fire sau mai stiu ce, nu stiam cu ce se mananca acest stil de pescuit. Stiu doar un lucru: Stefan mi-a pus cel mai bun bat al lui in mana, un Daiwa Infiniti Jiggerspin si mi-a spus ” o sa fac din tine cel mai bun spiningar ” ! Binenteles ca nu am crezut o iota din ce a spus la vremea respectiva.Il vedeam cu coada ochiului cum ofta la fiecare lanseu de-al meu ca nu cumva cu aruncarile mele stingace sa nu rup frumusete de bat, insa mi-am intrat repede in mina si prietenul meu devenise suspicios ca arunc prea bine pentru un incepator. Am prins toate speciile de rapitor in acea zi, a fost o zi plina, satisfactia a fost de partea amindurora.

Dupa aceasta partida de pescuit ceva s-a trezit in mine si de atunci factorul spining m-a invadat prin toti pori. Doresc sa-i multumesc bunului meu prieten Stefan ca mi-a deschis noi orizonturi pentru acest stil de pescuit, spiningul.

Mi-am luat primul echipament de pescuit si in primul an am dat la aproape toate speciile de rapitori de pe la noi, mai putin somnul si pastravul. Usor, usor,  am inceput sa deprind acest stil si am inceput sa eliberez aproape toti pesti pe care ii prindeam. Treptat am devenit adeptul C&R iar acum cand scriu aceste randuri pot spune ca atunci cind eliberez un peste imi ofera satisfatii enorme. Dar sa nu fiu ipocrit,  imi mai  opresc cite o coada de peste pentru consum.

IMG_20160530_084830

Ce mai, ma lovise acest microb rau. Incepusem sa ma documentez si sa ” fur” meserie  de la pescari consacrati, tot ce se putea invata. Dupa primul an de spining am tras concluzia ca imi place sa pescuiesc la UL cel mai mult, pestele tinta fiind cleanul, bibanul si pastravul. Binenteles ca mi-am cumparat echipament pentru UL ajutat de un bun pescar pe nume Paul Iancu, dupa care au inceput durerile de  cap! Reactivele!!! Aici m-am  c-am incurcat putin… Timpul a trecut si am inceput sa emit pretentii; informatiile ce le asimilam ma duceau  la  naluci mai performante si asa mi-am comandat primul meu vobler un HMKL Crank 3,3 MR de la Cornel Tanasa. (Tase)

In ziua in care l-am si primit am si fugit pe raul meu de suflet Doftana, sa il incerc!

IMAG0508

Satisfactia a fost enorma, la fiecare al doilea lanseu aveam prezentare. A doua zi din nou pe rau, de data asta pestele nu a mai raspuns ca in prima zi fiind mai marait. Am vrut sa vad daca acest crank de la HMKL face diferenta si pot sa spun ca da. Chiar si atunci cind pestele a fost reticient tot am avut prezentari. E adevarat cu greu, insa aveam. Am supus la test aproape toate voblerele din trusa mea in acea zi si surpriza… pestele urmarea unele din voblere, insa fara sa le atace. Doar pe acest crank am reusit sa pacalesc cateva exemplare de clean.

IMG_20160529_164845

Zilele trecute m-am hotarit sa merg la o partida de spining la pastrav, cu un prieten pescar pe nume Cornel Gogu. Sa fiu sincer, pentru mine a fost prima iesire la aceasta specie. Ajunsi pe rau, undeva in zona Brasovului a raului Timisul de Sus, primul vobler pe care l-am ales din trusa a fost crank-ul de a HMKL. Am de acum incredere si imi incep fiecare partida cu el si pentru ca am avut rezultate, am pescuit toata ziua cu el. Daca prietenul meu nu a avut decit o prezentare iar eu am avut patru prezentari, (nu e o lauda ci o constatare), la sfirsitul partidei am tras citeva concluzii…

IMG_20160626_123331

Dupa spusele lui Cornel Gogu, apa  a fost destul de tulbure iar pestele ,,marait” nu a raspuns cum trebuie la nalucile noastre, insa crank-ul de la HMKL a facut diferenta.  Consider ca acest vobler isi face treaba pe deplin si m-am hotarit sa mai comand inca trei astfel de voblere de la Tase. Il recomand cu caldura pescarilor de spinning.

P1250209

13310455_1044538028958384_2997507301498730787_n

13256173_1040259689386218_6271697788926984356_n

 

In incheiere as vrea sa multumesc celui care m-a initiat in pescuitul la spinning, Stefan Matei si lui Cornel Tanasa care cu atita migala si rabdare vopseste aceste voblere si nu in ultimul rand lui Paul Iancu!

Cu stima, Daniel Duduc un pescar pasionat in ale spinningului!