N-am eu treaba cu superstitiile da aia cu pisica neagra prea se adevereste…

Am ajuns sa ocolesc un cartier numai sa nu trec pe urma lasata de jivina neagra,  asemeni smoalei pe unde face baie necuratul…

Toate bune si frumoase! Usor trece toamna si intram in iarna. Zic ca e inceput de sezon la salau si unde e mai bine decat pe Dunare?!

Hai Lucica ca tot ti-am promis ca te iau cu mine… Ce spui? Facem echipa? 

,,Thank you LORD Jesus :))” zice moldoveanul meu si restul sunt amanunte…

Are gemeni de un an si un pic si numai cei cu gemeni stiu cum sta treaba. 🙂

Pe la 2 il iau din Bacau si tinem directia Macin.

Sa nu uit ca din Piatra spre Bacau, imi taie calea o creatura machiavelica, cu ochii de foc si neagra ca taciunele… avea gheare de 10 centimetrii si o coada cat piciorul unei mese sanatoase. Scuip in san de trei ori, fac cruce cu limba de zece si spun repede o rugaciune… Mama masii, pe unde sa ocolesc ca nu am cum…

As fi fumat o tigara dar m-am lasat de noua ani… Inghit in sec si-i dau inainte…

Ceata se ridica incet si raul isi arata curbele asemenea coapsei unei femei frumoase… ma uit cu ochii injectati de oboseala dupa o noapte de condus, trag aer adanc in piept si ma gandesc ca tare e bine sa fi sanatos si sa faci ce iti place…

Ziua incepe ,,bine”… dam barca la apa, asezam bagajele in bancheti sa avem casting deck-urile libere si cand sa asez lada frigorifica cu mancare aud un zgomot infundat in apa. Cu coada ochiului vad cum ancora si funia imi arata degetul mijlociu inainte sa plonjeze in cap in apa rece ca gheata… degeaba am greblat pe pragul de paisprezece metri… Duse au fost. 

Zic: Lucica, pescuitul nostru s-a terminat inainte sa incepem!

Face moldoveanul meu o fata de m-as fi apucat iar de fumat.

Ei lasa ca o rezolvam noi. Scot ancora de rezerva, innod paramele ce le aveam prin barca si scot vreo cincisprezece metri de funie innodata de vreo patru ori. 

Trag un gat de palinca pentru automotivare (pisica masii) si ma duc lansat zece kilometri pe primul loc de pescuit unde o sa si ramanem pana seara.

Prind si eu, prinde si Lucian. Si mici (jumate de kil spre kil) si mai mari (pana in doua kile) dar suficient cat sa nu ne plictisim.

In total vreo paisprezece in doi oameni. Pastram o parte pentru consum, o parte o eliberam treaba e buna.

Plecam spre pensiune inainte de vreme, scarbiti de un echipaj de pescari autorizati care tarau fix pe zona unde pescuiam un navod pe fundul apei si radeau tot. Ce sa mai prindem? Cat e Dunarea de mare fix acolo si-au gasit sa dea (pisica masii).

Picam ca turcii la Plevna si la sase desteptarea. La ora 08 stateam agatat de usa unui magazin sa cumpar sfoara pentru ancora si la 08:30 deja plecam la vanatoare decateva milioane. Opresc, ne intoarcem insa recuperam doar vreo saizeci de lei… Isi cere tribut cotoroanta… scumpi salaii astia de Macin. Pisica masii!!!!

Mai iau un gat de prune (multumesc Bogdane!!! Esti tata lor).

Ei asta e… Bine ca suntem sanatosi! 

Primele locuri nu dau nimic, apoi incepem sa mai ciugulim cate ceva.

O stiuculita…

Ceva salai. Nici Luci chiar daca e prima data pe Dunare nu se lasa mai prejos. 

Mai iau si eu…

Hai ca am uitat de de ancora, de bani si de pisici.

Fix pe ultimul loc iau cu bila de 45gr la cercetat pragul de pe mijloc. O tarai pe fundul apei ca am vazut ca o ia mai bine asa. Dau peste o creanga, ridic, mai dau o tura de manivela si buuuummmm! Mega ciocan, intep, intind rapid firul, mai dau o teapa sa fiu sigur si dupa un drill frumos vine si captura expeditiei.

Eiii asta da, zice prietenul meu fara pic de invidie in glas! Batem cuba si facem sedinta foto…

Cele mai multe capturi la expeditia asta ni le-a adus Ohio de 10.5 cm. Bune si ieftine!

Pentru asta conduc o noapte si ard 100 de euro la o iesire de trei zile. Pe lacurile din Moldova rar mai gasesti asa pesti. 

Prindem un pic mai bine ca in prima zi si am fi stat pana dimineata. Aveam drum de cinci ore pana acasa si a doua zi lucram…

Hai sa incheiem, zic cu un usor tremur in glas 🙂

Dam la mal si cand sa trag peridocul citeasa de pe tort. Imi furasera partea detasabila. Aia de o scoti cand dai barca de la apa. Semnalizare pe led, numar inmatriculare, transom saver… credeam ca visez…

PISICA MASII!!!!

Politie, declaratii si surpriza. Numarul meu era la sediul politiei. Il adusese un domn de la vreo 30 de km dinspre Tulcea! Tot e bun… Unii din prietenii virtuali de pe facebook spun sa fiu multumit ca nu mi-au luat peridocul cu totul. In ce tara traim?!

No, trec toate dragii mei! Sa ne vedem sanatosi pe apa si atentie unde va lasati sculele… Invatati de la patiti! 🙂

Pisica masiiii!!!!

 

 

 

 

Tags: , , , , , ,