Stiuca, unul din cei mai spectaculosi rapitori ai apelor noastre.

Atacurile fulgeratoare, de multe ori la vedere, drill-urile in forta cu sarituri care iti dau emotii si marimea acestor pesti fac deliciul acestui pescuit.

Fie ca le cautam cu linguri oscilante, spinnerbaituri, voblere sau naluci soft, ce facem cand acest rapitor devine apatic si nu raspunde la nalucile trase in viteza? Apelam la voblere si glidere care ne permit pauze cat mai mari in zona de atac.

 

Le mulinam doua trei ture, le jerkuim usor apoi facem o pauza de cateva secunde. Ar fi nemaipomenit sa facem aceasta pauza in locul unde credem ca sta la panda cumatra. Daca nu e acasa, continuam recuperarea pana in secunda magica cand lanseta ne va fi ,,smulsa” din mana de atacul dur al acestui peste superb.

Gliderele ,,slim” sunt facute din lemn, au armatura continua din inox marinizat si sunt echilibrate individual pentru un ,,hang time” marit dar si pentru a asigura o miscare agresiva pe mulinare continua incat veti crede ca aceste glidere au barbeta…

Pentru ca avem de-a face cu dintii stiucii, m-am asigurat ca aceste naluci sa aiba pe ele o armura impenetrabila, net superioara nalucilor de lemn din comert, prin combinarea straturilor succesive de rasina epoxidica bicomponenta si a peletelor de propionat.

Deasemenea ancorele folosite sunt forjate, din sarma groasa, capabile sa reziste drill-urilor prelungite si in forta pe care exemplarele de stiuca matura ni le ofera.

Vopsirea o fac prin aerografiere, in patternuri clasice de stiuca dar si in combinatii de culori testate de mine si prietenii mei, care ne-au adus satisfactii de-a lungul timpului in pescuitul acestui peste pe ape naturale, unde stiuca este din ce in ce mai rara si mai precauta. Pentru ca este o naluca ,,de urgenta” pentru stiuci apatice si mofturoase, atentia la detalii si contrastele cromatice este mare!

Am introdus elemente precum ,,aripioare 3D” si operculi cu grad mare de reflectie a luminii, elemente ce sunt percepute de pestii rapitori ca puncte de atac ce dau un plus de atractivitate in apele limpezi dar in acelasi timp sunt placute si ochiului pescarului.

In general construiesc aceasta naluca la lungimea de 8 cm si are o greutate aproximativa intre 14 si 20 de grame. Sunt aerodinamice, se lanseaza precis si nu se invart in aer.

Pentru mai multe filmulete si poze cu capturi reusite de aceste naluci, va invit sa accesati aceste link-uri:

Delta Dunarii – taramul fagaduintei

Delta octombrie 2016

Din Mures pana-n Delta nu`i pescar ca el 😉

Cum poti prinde salau de 5,5 kg pe natural

La pescuit de salau, cu slidere

 

GLIDER SLIM – Tase Lures: https://www.youtube.com/playlist?list=PLg3a6St4lH2ErSY0guZ417Z9Ev01F1G3Z

 

Tags: , , , , , ,