P1160720

Nu, nu m-am lăsat de spinning și m-am apucat de staționar… Am vrut doar să testez una din ultimele năluci. Este vorba de voblerul “VIERME”.  Mi-a fost cerută aceasta formă, de către un client acum ceva timp. Mi s-a părut  un proiect interesant și am acceptat. A rezultat o nălucă de 3,5 cm, floating, cu o vibrație pronunțata, se pare pe placul clenilor și nu numai.

Am făcut câteva prototipuri, urmând ulterior sa finisez modelul dacă va confirma. Am decis să ies în teste cu el pe lac, dar și pe râu.

untitled-12

Pe Bicaz am reușit să prind în câteva ore destui cleni încât să îmi dau seama că voblerul merită făcut model de serie și să se regăsească în oferta Tase Lures. Ba chiar am prins și câțiva obleți şi bibani mai pofticioși. Deși pe lac prefer ADAM-ul pentru că fiind un model sinking, îmi dă posibilitatea sa explorez coloana de apa mai eficient, mi-am dat seama ca primăvara sau când peștii se hrănesc sub pelicula apei, “viermii” sunt mult mai eficienți, având o prezentare preponderent de suprafață. Cele mai multe atacuri le-am avut în momentul când am oprit mulinarea și năluca urca încet spre suprafață.

p1160663

Dacă pe lac și-au făcut cu succes treaba, a urmat testul râului.

Am găsit Bistrița relativ limpede.

Din ce mi-am dat seama, clenii erau la apa mica, probabil să se încălzească neavând capturi în doliile adânci sau în curent. Cu toate că apa este încă rece şi peștii nu sunt activi, folosind aceeași tehnică de mulinare mai înceată, cu stopaje dese pentru a permite viermelui să revină la suprafață, am prins destul de bine. În câteva ore am adus la pozat opt cleni în condițiile în care nu vedeam să se mai prindă, deși erau destui pescari în zonă.

Nu știu dacă vibrația, forma  sau culorile acestei năluci trezesc în pești instinctul de a ataca, însa indiferent de ce ar fi, consider “viermele” un succes!

 

 

Cu siguranța veți mai auzi de această năluca. Pană atunci, vă doresc sănătate şi fir întins!