P1240161Cu siguranta stiti ca stiucile nu se sfiesc de la a face acte de canibalism si cum demult imi doream sa am in trusa cateva naluci XXL, m-am pus pe treaba.

P1220632Mi-am ales tema (forma de stiuca) si m-am apucat de cioplit… Apoi am facut armatura din sarma de 1 mm (rezistenta la peste 100 de kg forta, de parca ar fi vreodata nevoie :).

Am facut prima data un prototip pe care nu l-am ingreunat cu plumb. Pe el am testat diferite tipuri de barbete, greutati si pozitionari ale lestului pana cand mi-am dat seama ce trebuie sa fac ca sa imi iese ce vreau.

Unul vroiam sa evolueze in suprafata (asemeni unui topwater) si sa il folosesc acolo unde bradisul lasa o coloana mica de apa pentru naluca sa evolueze.

P1240155

Celalalt vroiam sa fie un pic mai greu si sa evolueze pe la un metru. Acesta urmeaza sa il folosesc la trena sau la pescuitul lansat pe canalele sau lacurile mai adanci. Din acest considerent, am ales un pattern putin mai ,,tipator” .

P1240154

Le-am tratat si uns cu tot felul de alifii si rasini astfel incat sa aiba viata cat mai lunga si dintii stiucilor sa nu le strice.

Va recomand sa dati rezolutia filmuletului la Full HD, pentru o vizualizare cat mai buna…

Acum nu mai am de facut decat sa astept toamna si sa vad daca calculele mele au fost corecte si pestele se va lasa pacalit. Daca nu, ramane intotdeauna primavara si incintele iar primavara, pescuitul la stiuca “cere” in mod obligatoriu stiuci cu ancore!